MUTLU ÖĞRETMENLER, MUTLU EBEVEYNLER, SAĞLIKLI ÇOCUKLAR

Eğer zorunlu olarak bir şey öğrenmeye çalışıyorsanız bu kalıcı olmaz. Zorla yapılan eğitim, hiçbir bireyde kalıcı olmaz. Öğrenme eğlenen bir beyinde kalıcı olur. Çocukları sıkan ders yapma yöntemlerinden uzak, rahat ve eğlenceli bir ortamda pozitif duygularla gerçekleştirilen öğrenme şekli ömür boyu kalıcı olur. Çocukların istekli ve eğlenerek, ailelerin ve öğretmenlerin motive bir şekilde olması çok daha güzel sonuçlar doğuracaktır.

Metodun en büyük avantajlarından biriside öğretmenin/terapistin terapi sırasında mutlu olmasıdır. Biz çocukları ders yapıyormuş hissine kapılmadan eğlenceli bir şekilde zaman geçirmesini istemekteyiz. Terapi sırasında öğretmen bugün ne yapsam, nasıl yapsam diye düşünür. Çocukta nasıl kaçsam diye düşünür. Çocuklar rehabilitasyon merkezlerine ayak sürüyerek gelmektedirler. Çünkü mevcut sistemde çocuklara hitap eden bir düzen ve sistem olmadığı için sıkıcı ve yararsız bir eğitim ortaya çıkmaktadır. Mevcut sistem de çocuklara çocuk gibi bakmamaktadır.  Öğretmen kendi çabaları ile bir şeyler yapmaya çalışmaktadır.

Öğretmen/terapist özel eğitimde ihtiyaçlarına ve düşüncelerine en son bakılan gruptur. Yöntemimiz asıl olarak öğretmeni odak almakta ve öğretmenin mutlu ve rahat olmasını istemektedir. Öğretmenin sınıf içerisinde rahat olmasını amaçlamaktadır. Aslında çocuğun değil öğretmenin eğlenmesini, mutlu olmasını istemektedir ve bu ruh halinin de çocuğa geçmesini beklemektedir.  Çocuğun odanın içerisinde rahat ve özgür olmasını herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmamasını beklemektedir. İlla ki bir şeyler öğretmek için zorla ve metazori bir yaklaşıma karşı çıkmaktadır. Masa başında yapılmaya çalışılan zorunlu bir iletişimi istememektedir. Öğretmenin acaba bugün ne yapsam hissine kapılmadan zamanı güzel ve hoşça geçirmesini amaçlamaktadır. Çocuk için de kendini doğal ortamında hissetmesi gerekmektedir. Böylelikle herkesin mutlu olduğu ortamda başarı rahatlıkla gelecektir.

Metodumuz bütün bu problemleri çözerek hem öğretmenin hem çocuğun hem de ailelerin mutlu olmasını amaçlamaktadır. Çocuğa bir şey öğretmeyi amaçlamamaktadır. Öğrenmeyi doğal olarak beklemektedir. Beynin gelişimine odaklanarak, alıcı ve ifade edici tıkanıklıkları açmayı hedefleyerek, eöğrenmeyi öğrenmiş bir beyin elde etmek istemektedir.